Aktuellt i Österbybruk »
Styrelse och kontakt »
Välkommen att bli medlem! »
Kontakta oss! »
Företag i samverkan
Till företagarföreningen i:
 • Alunda »
 • Gimo »
 • Öregrund - Gräsö »
 • Östhammar »


Höstmöte 131126Tillbaka

Maria och Rickard Wennbom på Österbybruks Järn och Bygg AB berättade om verksamheten, om fördelarna de ser med att tillhöra en större kedja och utbyggnadsplanerna. Bl.a ska butiken få större yta och sortimentet utökas.
 
 
 
 
 
En titt i företagets plåtverkstad, som håller på att förbättras.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Hans Lagenius, studie- och yrkesvägledare på Österbyskolan och Bruksgymnasiet berättade om "Järnet", ett program som ska testas där ett företag följer en skolklass under flera år, från klass 6 till 8
Klassen får inblick i företaget, förståelse för dess roll i samhället och vad som krävs för att arbeta där. Företaget får insyn i skolans verksamhet, en möjlighet att stärka sitt varumärke och att attrahera framtidens arbetskraft. Läs mer här om liknande koncept som med framgång har körts i Gävle!
 
I samband med Hans presentation kom ett förslag upp om att anordna en mässa för företagen i Österbybruk, där skolklasserna blir speciellt inbjudna. Det vore en bra möjlighet att också visa upp alla de solo-och mikroföretag (max 9 anställda) som finns på orten. Anna Steinwall (projekt Entreprenörskap i Skolan) och Kirsi Mikkonen (Företag i Samverkan) tar med sig frågan och återkommer om hur det kan genomföras.
 
Kirsi Mikkonen, verksamhetsledare Företag i Samverkan berättade om föreningens arbete och planer för det närmaste halvåret, som du kan läsa om på annan plats här på hemsidan. 
 
 
 
 
Carl-Henrik Koit, VD för Almi Företagspartner i Uppsala, berättar om vad Almi kan hjälpa företagen i Österbybruk med.
Almi har stora resurser att ge bl.a. råd och lån - och företagen i Östhammars kommun är underrepresenterade bland dem som söker stöd från dem.
Läs mer på Almis hemsida! » 
Tillbaka


Sidan uppdaterad 2018-12-06

« Tillbaka 


Fr 17 maj
Tillväxtgala
Årets fest för företag, föreningar och privatpersoner!
On 9 okt
Företagarträff - tema bygg, el, vvs
Kvällstid. Save the date - mer information kommer!
To 14 nov - On 13 nov
Företagarträff - tema transport, mark och entreprenad
Kvällstid. Save the date - mer information kommer!
Österbybruks företagarförening  

Upp

Upp