Aktuellt i Österbybruk »
Styrelse och kontakt »
Välkommen att bli medlem! »
Kontakta oss! »
Företag i samverkan
Till företagarföreningen i:
 • Alunda »
 • Gimo »
 • Öregrund - Gräsö »
 • Östhammar »


Medlemsbrev 2014Tillbaka

Många ställer sig frågan vad en Företagarförening kan göra för Deras företag. Förhoppningsvis kan nedanstående brev ge Dig svar på den frågan. Är Du ännu inte medlem så finns kontaktuppgifter under fliken "Styrelse" till vänster.


 
 
20140806
 
Innovativa företagare!  

Det har återigen blivit dags att betala in medlemsavgiften till Österbybruks FöretagarFörening. Avgiften är på 500 kr, varav 400 kr serviceavgift.

Den 10 april hölls årsmötet, och styrelsen ser numera ut som följer:

Ordförande:
Anna Carlsson - Österby Gård

Kassör:

Marianne Jansson - Gräsbo Konsult

Sekreterare:

Kristina Carlsson - Handelsbanken

Ledamöter:

Peter Eriksson - ICA
Linda Axell - ICA
Camilla Palmgren - Konsum
Christer Bohlin - Åskskyddskonsult.

Valberedningen består av:
sammankallande Christina Thomsson - Thomssons Massage
Lena Byberg - Lenas Gryta
Svante Svensson - Papillon Solkraft.

Österbybruk är en levande bruksort, med stor vi-känsla. Det mesta finns på orten, sällan behöver man åka iväg för att hitta det man söker. Detta är något vi kan vara stolta över och som vi bör vara rädda om.

I postorten Österbybruk finns i dagsläget 546 registrerade företag. År 2013 var knappt 60 av dessa medlemmar i föreningen. Min förhoppning som ordförande är att föreningen ska bli en naturlig nätverkspunkt, som postortens företagare med stolthet vill vara delaktiga i. För att komma dit behöver vi i styrelsen få uppslag och idéer från Er som medlemmar om vad Ni vill få ut av Ert medlemsskap - förutom nätverket.


De ordinarie föreningsmötena:

· Årsmöte - hålls före utgången av maj månad

· Höstmöte - hålls före utgången av oktober månad.

Föreningen anordnar en årlig fototävling på temat "Evenemangens Österbybruk", och första-, andra- och tredjepristagare prisas på höstmötet.

Vi har varit stolt huvudsponsor till Butiksgruppens evenemang Ballonglördag. Tyvärr blev evenemanget inställt 2014, men inför 2015 har vi stora förhoppningar om en nystart. Tanken är att en evenemangsgrupp som utgår från företagarföreningen ska planera Ballonglördagen och även samordna arbetsgrupper. På ballonglördagen tillkännages också årets Ungdomsstipendiat, som får 5000 kr.Genom Ert medlemsskap i Österbybruks FöretagarFörening är Ni också medlemmar i Företag i Samverkan - FiS som består av kommunens fem företagarföreningar samt kommunen. Verksamhetsledare är i skrivande stund Kirsi Mikkonen, men hon avgår den sista augusti och ersätts av Kina Nordlund, som tillträder den 11 augusti och går dubbelt med Kirsi till den 31.
 
FiS är alltså en samverkanspunkt, som utgår från fem fokusområden:

1. Kompetensfrågor; de mindre företagen är ofta väldigt bra inom sitt område, men har små resurser till kompetensutveckling. Därför samordnar FiS utbildningar.

2. Handelsutveckling; för att även i framtiden bibehålla attraktiva orter krävs en satsning på handeln, företagen behöver ha god kompetens, bra parkeringar och tillgänglighet.

3. Upphandling; både företagarna och kommunen vinner på lokala affärsmöjligheter, seminarier och stöd kommer att erbjudas till intresserade företagare.

4. Finansiering; vi hjälper enskilda företagare att söka affärsutvecklingscheckar och vi samverkar för att planera ett gemensamt stort kompetensutvecklingsprojekt från 2015.

5. Stärkt nätverk; vi samverkar med alla instanser som påverkar frågor som berör näringslivet lokalt.


Österbybruks FöretagarFörenings styrelse - genom ordförande Anna Carlsson
 
Tillbaka


Sidan uppdaterad 2018-12-06

« Tillbaka 


Fr 17 maj
Tillväxtgala
Årets fest för företag, föreningar och privatpersoner!
On 9 okt
Företagarträff - tema bygg, el, vvs
Kvällstid. Save the date - mer information kommer!
To 14 nov - On 13 nov
Företagarträff - tema transport, mark och entreprenad
Kvällstid. Save the date - mer information kommer!
Österbybruks företagarförening  

Upp

Upp